Mestna občina Kranj

Naročnik: Mestna občina Kranj

Mestna občina Kranj

Za Mestno občino Kranj smo izvedli celostno prenovo njihovega spletnega mesta. Obstoječe spletno mesto je bilo oblikovno in tehnično zastarelo, prav tako ni bilo pripravljeno v responsive obliki.  Izdelana spletna stran uporabnikom omogoča hiter dostop do informacij, ki so pregledno izpostavljene in preprosto dostopne, tako na mobilni kot tudi namizni verziji strani. 

 

Naše delo je prepoznala tudi strokovna in poslovna žirija tekmovanja za digitalne presežke Websi - Spletni prvaki. Spletna stran Mestne občine Kranj je zmagala v kategoriji javnih in nevladnih organizacij. 

 

Websi - spletni prvaki

 

Kako smo se lotili projekta?

 

Na podlagi podatkov o obisku in aktivnosti obiskovalcev smo pripravili: 

  • novo arhitekturo,
  • poskrbeli za nov design, 
  • in pripravili predlog optimizacije uporabniške izkušnje.

 

S pomočjo temeljite analize obstoječega stanja smo najprej pridobili informacije o najbolj aktualnih vsebinah in klikanih povezavah. Na podlagi konkretnih podatkov smo se lotili iskanja rešitev za novo vizualno podobo strani.

 

Pri vsem tem smo imeli pred očmi en sam cilj: sveža, pregledna in predvsem za uporabnika preprosta spletna stran.

 

 

Glavni cilji projekta 

 

Cilj je bil jasen! Uporabnikom želimo omogočiti enostaven dostop do informacij javnega značaja, hkrati pa želimo vzpostaviti spletno stran na novi CMS platformi, ki bo naročniku omogočala lahko vsebinsko delo, in bi, v Googlovih orodjih za merjenje hitrosti, dosegala najvišje možne rezultate.

 

Poudarek je bil na preglednosti strani in izpostavitvi informacij, ki so aktualne in relevantne. Veliko pozornosti smo namenili optimizaciji uporabniške izkušnje na vseh digitalnih platformah. 

 

 

Tehnične rešitve

 

Mestno občino Kranj smo odeli v novo spletno preobleko! Z novo stranjo smo premierno lanisirali našo novo različico CMS-ja Lytee 3.0. Ob lansiranju je spletna stran na Google speed testu dosegla oceno 100/100.  CMS je zasnovan za optimalno SEO optimizacijo strani. Stran je povezana z aplikacijo za dogodke LyEvent (tudi naša rešitev :), ki vsem organizatorjem dogodkov v Mestni občini Kranj omogoča vpis dogodkov. 

 

 

Glavni KPI-ji 

 

  • Organski obisk: kljub odstranitvi starih vsebin (novice) nam je z načrtom preusmeritev uspelo obdržati organski obisk na primerljivi ravni (padec 10 %).
  • Novi uporabniki: v primerjavi z enakim obdobjem lani smo pridobili na stran več kot 100% novih uporabnikov.
  • Število sej: Za slabih 20 % smo povečali število sej na uporabnika.
  • Mobilniki: Drastično (za več kot 233%) se je povečal obisk preko mobilnikov.

 

Mestna občina Kranj

Želite sodelovati z nami? Zaupajte nam svoje želje.

Povpraševanje